Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Війтовецькій громаді фермерам, одноосібникам та бджолярам розповіли про операцію «Урожай»

опубліковано 08 квітня 2021 о 09:27

У залі засідань Війтовецької селищної ради пройшла зустріч із керівниками фермерських господарств та громадянами, які індивідуально обробляють земельні частки (паї) на території сіл Війтовецької громади, та бжолярів за участі Війтовецького селищного голови Ігоря Степанюка, начальника Волочиської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області  Анатолія Саланського, начальника Волочиського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Миколи Микуляка,  начальника Волочиського районного сектору ГУ ДСНС України в Хмельницькій області  Олександра Штанькевича.

Начальник  Волочиської ДПІ Анатолій Саланський у рамках проведення операції «Урожай» проінформував учасників зустрічі про норми Податкового кодексу, згідно з якими окремі категорії громадян зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи, визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору.

Посадовцем звернуто увагу на перелік доходів, які підлягають декларуванню, про терміни подачі декларацій, про способи подачі декларацій. Активно обговорювалось питання оподаткування доходів громадян, які мають у власності (оренді) земельні ділянки площею понад 2 гектари.

Також відбулась жвава дискусія з питання виплати фермерськими господарствами орендної плати власникам паїв, у ході якої керівнкам фермерських господарств акцентовано на недопущенні випадків виплати орендної плати у «конвертах», оскільки це є грубим порушенням податкового законодавства і призводить до бюджетного та соціального дисбалансу.

Начальник Волочиського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Микола Микуляк звернувся до присутніх про потребу у співпраці фермерів, одноосібників та бджолярів, особливо у період обробки квітучих рослин хімічними речовинами, із яких бджоли збирають мед, з метою попередження їх отруєння.

Не менш важливе питання було порушено і  начальником Волочиського районного сектору ГУ ДСНС України в Хмельницькій області  Олександром Штанькевичем, який звернувся до усіх присутніх щодо попередження пожеж через підпал сухої трави.

«У ході робочої зустрічі розглянуто чимало важливих питань, які потребують невідкладного вирішення та втручання членів громади. І показово, що у цьому ряду питання сплати податків займають чільне місце, отримують підтримку та розуміння з боку активу громади. Тут є над чим працювати, розвивати ініціативу і мати спільний результат», - розповів Анатолій Саланський.