Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Актуально, професійно, доступно, круто»!

опубліковано 02 квітня 2021 о 11:00

Сучасний формат онлайн комунікації з населенням щодо відповідей на запитання та роз’яснення нормативів Кампанії декларування доходів громадян 2021 обрали у Дунаєвецькій об’єднаній територіальній громаді, що вкрай важливо для громадян, яким необхідно задекларувати доходи, особливо в період карантинних обмежень.

Реалізація даного інформаційного проекту відбулась за ініціативи міського голови Веліни Заєць та начальника Дунаєвецької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталії Баранюк. Спікерами заходу також виступили начальник управління соціального захисту та праці Дунаєвецької міської ради Микола Островський та заступник начальника управління соціального захисту та праці Тетяна Пантелеймонової.

Керівник ДПІ Наталія Баранюк у ході дистанційного діалогу проінформувала жителів громади про необхідність декларування доходів, отриманих у 2020 році, зокрема, про те, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2021 року громадяни, які отримали доходи, з яких в минулому році не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Найзручніше подати її засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Також посадовець у своєму виступі звернула увагу, що в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Найбільше запитань стосувалось декларування доходів, отриманих за результатами обробітку землі, площею понад 2 гектари, оподаткування спадщини, продажу вантажних авто та інших операцій, по яких необхідно сплатити податок на доходи фізичних осіб.

Втім, усі, хто хоче краще орієнтуватись у законодавчих аспектах подання декларації про доходи та сплати податків можуть переглянути запис брифінгу за посиланням https://www.facebook.com/dynaivtsi.otg/videos/291068482387800/.