Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Онлайн_діалог: застосування РРО/ПРРО активно працює на захист легального бізнесу – переконані громадські активісти Хмельниччини

опубліковано 26 березня 2021 о 16:21

Розвиток електронних сервісів, подання звітності платниками засобами телекомунікаційного зв’язку, надання електронних довірчих послуг та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій і усе це налаштовує на комфортне ведення бізнесу, легкість сплати податків і одночасне якісне виконання своїх обов’язків органами податкової служби - таке коло актуальних питань, які обговорено на засіданні Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області у форматі ZOMM конференції.

Очевидно, що сучасний формат онлайн_діалогу налаштував громадських активістів на динамічну і корисну розмову про те, що застосування РРО/ПРРО активно працює на захист легального бізнесу, а сам проект має велике майбутнє, адже саме з допомогою програмних РРО можна реалізувати досить привабливі і цікаві кейси як для громадян, так і для платників податків.

У цьому зв’язку досить слушними виявилися пропозиції члена робочої групи при Кабінету Міністрів України по удосконаленню застосування РРО Юрія Ярини, які сприятимуть їх подальшому спрощенню та модернізацієї. З іншого боку голова регіональної ради підприємців Наталія Бєлякова підкріпила свій спітч аргументами про те, що такий підхід має зосередити бізнес-актив на диверсифікації виробництва, залученні інвестицій, отриманні додаткових прибутків і сумлінній сплаті податків.   

На засіданні зазначалося, що на сьогодні понад 600 представників бізнесу Хмельниччини переконалися у перевагах застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій. Отож податкова служба області запрошує підприємницьку спільноту Хмельниччини активно підтримувати ініціативу ДПС України та використовувати зручні та інноваційні податкові сервіси, які допоможуть бізнесу розвивати якісні послуги та торгівлю.

Член громадської ради Олена Покотило зазначила, що при зростанні кількості користувачів електронних сервісів зменшується відвідування платниками Центрів обслуговування платників і водночас має удосконалюватись надання безкоштовних адміністративних послуг.

Загалом засідання Громадської ради при ГУ ДПС в області пройшло динамічно і з користю як для податківців, так і громадських активістів, які обмінялися важливою інформацією та цікавими пропозиціями. Зважаючи на це, у підсумку учасники домовились про постійний формат онлайн спілкування, побажавши усім здоров’я й успіхів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»