Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Виїзні_контакти: на Дунаєвеччині керівник ДПІ розповіла платникам про податкові новації та їх практичне застосування

опубліковано 23 березня 2021 о 07:55

У Великожванчицькому старостаті відбулася робоча зустріч начальника Дунаєвецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталії Баранюк  за участі одноосібників краю, у ході якої особливу увагу було приділено питанню залучення до декларування та оподаткування доходів громадян – одноосібників, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють ці ділянки.

Також керівник податкової інспекції нагадала присутнім,  що з 1 січня поточного року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року. Відтак, платник податків зобов’язаний подати декларацію до 1 травня 2021 року.

У ході діалогу обговорено новації податкового законодавства, зокрема, використання РРО/ПРРО фізичними особами підприємцями, подання звітності в електронному вигляді, формат списання, відтермінування та прощення податкового боргу та податкові канікули для ФОП першої групи, передбачений Законом 1072, податок на нерухоме майно, тощо.

«У ході спілкування мною наголошено на важливості максимального охоплення підприємців інформаційно-роз’яснювальною роботою щодо податкових новацій, переваг легального працевлаштування та санкцій в разі використання незадекларованої праці. Також у ході діалогу розповсюджено листівки з роз’яснення змін у податковому законодавстві. Важливо, що люди прагнуть знати більше про новації податкового законодавства, щоб комфортно працювати, мати доходи і сплачувати податки», - зазначила Наталія Баранюк.

Наприкінці зустрічі податківцями надавалась послуга по прийманню декларацій про майновий стан та доходи.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»