Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Резонанс: податковою службою Хмельниччини викрито Інтерент-продаж алкогольного фальсифікату під маркою відомих брендів

опубліковано 22 березня 2021 о 14:46

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Хмельницькій області встановлено факт здійснення незаконної торгівлі алкогольними напоями через мережу «Інтернет» під виглядом відомих торгових марок Smirnoff, Absolut, Jelzin, Finlandia, Finland Nordic Berries, Finland Lime, які в подальшому доставлялись за допомогою одного із сервісів доставки.

Примітно, що в інформації про посилку зазначався одяг. До того ж продаж здійснювали громадяни, які не перебувають на обліку як суб’єкти господарювання.

За результатами дослідження, проведеного Науково – дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України, вилучена з обігу рідина є водно-спиртовою сумішшю із завищеним вмістом сивушних масел та естерів і не відповідає вимогам діючого державного стандарту України – ДСТУ.

Враховуючи, що торгівля вказаною підакцизною продукцією несе загрозу не лише економічним інтересам держави ай життю і здоров’ю громадян, матеріали відпрацювання спрямовано до правоохоронних органів, які на даний час здійснюють досудові розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України.

З метою подальшого очищення ринку від фальсифікованих та незаконно ввезених на територію України підакцизних товарів податківці просять небайдужих громадян повідомляти про факти незаконної торгівлі та обігу різного роду алкогольного фальсифікату та тютюнового контрафакту, що сприятиме збереженню здоров’я споживачів та наповненню бюджету.