Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РРО у «смартфоні»: на сьогодні понад 600 представників бізнесу Хмельниччини використовують ці сучасні сервіси

опубліковано 19 березня 2021 о 08:35

За інформацією управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Хмельницькій області на сьогодні підприємці краю зареєстрували 604 програмних реєстратори розрахункових операцій.

У реєстрі програмних реєстраторів розрахункових операцій ДПС України обліковуються 58 юридичні особи. Ще 546 приватних підприємців області також обрали сучасний бізнес - формат для ведення підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування.

Отож податкова служба області запрошує підприємницьку спільноту Хмельниччини активно підтримувати ініціативу ДПС України та використовувати зручні та інноваційні податкові сервіси, які допоможуть бізнесу розвивати якісні послуги та торгівлю.

Переваги програмних РРО:

 

- вільний вибір для суб’єкта господарювання;

- відсутність посередників (еквайєра, ЦСО);

- он-лайн реєстрація в контролюючому органі;

- пристосовність до будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android;

- виключно електронний документообіг;

- безкоштовність (програмне рішення ДПС).

Нагадаємо: з 1 січня 2021 року використання РРО стало обов’язковим для ФОП платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я; реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та ін.

До 01 січня 2022 року відтерміновано обов'язкове застосування РРО (програмних РРО) для фізичних осіб – підприємців (ФОП), які є платниками єдиного податку першої – четвертої груп та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує граничного обсягу доходу, встановленого для платників єдиного податку у розмірі, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, крім тих, які провадять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування. Новації у сфері застосування РРО спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів. Встановити Програмні РРО  можливо на смартфон, планшет, комп'ютер чи інший пристрій, який має ОС Android та Windows підключений до інтернету.

Детальніше про програмні РРО тут: http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/