Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ярмолинеччині тривають #робочі_зустрічі з обговорення змін у податковому законодавствi

опубліковано 17 березня 2021 о 13:19

У Ярмолинцях за участі начальника ДПІ Світлани Павлюковської, Ярмолинецького селищної голови Андрія Шутюка , представників селищної ради та підприємництва відбулась робоча зустріч, темою спілкування якої стало обговорення актуальних питань щодо змін у податковому законодавстві та проведення роз’яснювальної роботи в межах повноважень серед суб’єктів господарювання.

Увагу учасників зустрічі акцентовано на  впровадженні у практику нових форм комунікацій суб’єктів господарювання з контролюючими органами, зокрема, щодо запровадження електронного документообігу. Так, суб’єкти господарювання можуть скористуватися електронними сервісами ДПС для подання звітності та сплати податків, проведення звірки взаєморозрахунків з бюджетом та отримання адміністративних послуг. «Електронне звітування - це найбільш зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами», - підкреслила Світлана Павлюковська.

Податківець також наголосила, що новації у сфері застосування РРО/ПРРО спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів.

Крім того, Світлана Павлюковська нагадала присутнім,  що з 1 січня поточного року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року. Відтак, платник податків зобов’язаний подати декларацію до 1 травня 2021 року. Найзручніше це зробити в електронному вигляді, скориставшись Електронним кабінетом. Роз’яснила  також механізми дії Закону України від 04.12.2020 № 1072 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», адже в застосуванні на практиці цього закону зацікавлені як податкові органи, так і платники податків.