Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено результативну зустріч з активом громади та підприємцями за податковою тематикою у Чорноострівській ОТГ

опубліковано 23 лютого 2021 о 11:02

Начальник Хмельницької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Анатолій Щепанський та його заступник Іван Чмелюк зустрілись з керівниками Чорноострівської об’єднаної територіальної громади та представниками підприємницької спільноти по роз’ясненню податкового законодавства.

У ході діалогу обговорено новації податкового законодавства, зокрема, використання РРО/ПРРО фізичними особами підприємцями, подання звітності в електронному вигляді, списання, відтермінування та прощення податкового боргу та податкові канікули для ФОП першої групи, передбачені Законом 1072.

Анатолій Щепанський наголосив присутнім на тому, що з 1 січня 2021 року використання РРО є обов’язковим для ФОП платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я; реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та ін. До 01 січня 2022 року відтерміновано обов'язкове застосування РРО (програмних РРО) для фізичних осіб – підприємців (ФОП), які є платниками єдиного податку першої – четвертої груп та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує граничного обсягу доходу, встановленого для платників єдиного податку у розмірі, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, крім тих, які провадять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування.

Крім того посадовець проінформував присутніх,  що з 1 січня поточного року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року. Відтак, платник податків зобов’язаний подати декларацію до 1 травня 2021 року. При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в Електронному кабінеті, який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Наприкінці зустрічі, листівки за податковою тематикою податківці вручили усім присутнім на зустрічі для використання у роботі та розповсюдження серед ФОП.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».