Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Війтовецькій громаді обговорили питання прозорого ведення бізнесу та впровадження податкових новацій

опубліковано 19 лютого 2021 о 10:13

У Війтовецькій об’єднаній територіальній громади відбулася робоча зустріч з обговорення питань наповнення місцевого бюджету та розвитку бізнесу за участі начальника Волочиської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Анатолія Саланського, Війтовецького селищного голови Ігоря Степанюка, фахівців селищної ради та представників підприємництва.

«Представники громади виявили неабиякий інтерес до обговорення важливих податкових питань, від вирішення та реалізації яких залежить рівень їх добробуту, розвиток інфраструктури та вирішення соціальних потреб. Тут пропонують прості, але конкретні кроки з розуміння того, що податки – це плата за цивілізованість і прагнуть забезпечити рівні конкурентні умови для бізнесу. До речі, з початку року розпочалась кампанія декларування доходів та майнового стану, тож про участь у ній ми також повели мову», - зазначив Анатолій Саланський.

В цілому на зустрічі піднімалися та обговорювалися питання реалізації резервів наповнення бюджету, роз’яснення новацій у законодавстві щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій у 2021 році та переваг використання програмних РРО, порядку декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2020 року.

Значну увагу приділено роз’ясненню податкових преференцій, які запроваджено для платників податків згідно Закону України від 04 грудня 2020 року №1072-1Х «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» та питанням легалізації тіньової зайнятості і заробітної плати найманих працівників.

Колективна розмова сприяла розумінню важливості внеску кожного члена громади у її розвиток за рахунок сумлінної сплати податків та легальної праці та прозорого ведення бізнесу. Загалом учасники зустрічі у форматі колективного обговорення отримати роз’яснення з важливих податкових питань та відповіді на поставлені запитання.