Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків міста Хмельницького презентували інформаційні матеріали щодо змін з РРО та податкового законодавства

опубліковано 15 лютого 2021 о 11:38

Провідні фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області за участі голови Союзу промисловців та підприємців регіону Івана Дунця, спільно з представниками управління Держпраці, обласного центру зайнятості та представництва Пенсійного фонду провели зустріч з представниками підприємницької спільноти міста Хмельницького у приміщенні заводу «АДВІС».

Тема спілкування – обговорення актуальних питань щодо змін у податковому законодавстві та проведення роз’яснювальної роботи в межах повноважень серед суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність на ринках, торгових рядах, в  магазинах тощо стосовно новацій податкового законодавства та дотримання вимог  оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Зокрема, податківцями наголошено, що до 01 січня 2022 року відтерміновано обов'язкове застосування РРО (програмних РРО) для фізичних осіб – підприємців (ФОП), які є платниками єдиного податку першої – четвертої груп та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує граничного обсягу доходу, встановленого для платників єдиного податку у розмірі, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, крім тих, які провадять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування. Новації у сфері застосування РРО спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів.

У ході робочої зустрічі також наголошено на тому, що з 1 січня поточного року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року. Відтак, платник податків зобов’язаний подати декларацію до 1 травня 2021 року. При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в Електронному кабінеті, який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Проінформовано присутніх про списання, відтермінування, прощення податкового боргу та податкові канікули для ФОП першої групи, передбачені Законом 1072; а також про подання звітності в електронному вигляді та Електронний кабінет платника податків, який створює комфортні умови для ведення бізнесу.

Під час спілкування було наголошено на важливості максимального охоплення підприємців інформаційно-роз’яснювальною роботою щодо податкових новацій, переваг легального працевлаштування та санкцій в разі використання незадекларованої праці. Також у ході діалогу розповсюджено листівки з роз’яснення змін у податковому законодавстві.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»