Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники влади і громади намітили чіткі шляхи розвитку бізнесу у Волочиську. Наголошено на використанні РРО

опубліковано 01 лютого 2021 о 13:43

"Разом із міським головою Волочиська Констянтином Черниченком провів зустріч з місцевими представниками малого та середнього бізнесу. Обговорили шляхи наповнення бюджету, головні виклики сьогодення та перспективи розвитку українського бізнесу у 2021 році", - повідомив на сторінці у Facebook народний депутат України Сергій Лабазюк.

Народний обранець також повідомив, що в планах - створити місцеву раду підприємців, аби вони мали змогу брати участь у вирішенні важливих питань щодо розвитку Волочиської громади.

Загалом даний публічний захід, зважаючи на участь у ньому представників органів законодавчої та виконавчої влади, місцевого самоврядування та бізнесу отримав позитивний резонанс у користувачів соціальних мереж та журналістів місцевих засобів масової інформації.

У робочій зустрічі також взяв участь начальник Волочиської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Анатолій Саланський, який у своєму виступі зробив акцент на джерелах та резервах наповнення місцевого бюджету у 2021 році, на необхідності підвищення рівня середньої заробітної плати, забезпечення сплати ПДФО з орендної плати за земельні частки (паї) у повному обсязі, не допускаючи її виплат у "конвертах", забезпеченні сплати ПДФО суб’єктами господарювання - юридичними особами за місцем, де працюють наймані працівники.

Також увагу учасників зібрання було зосереджено на резервах щодо підвищення надходжень акцизного податку від роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за рахунок підвищення рівня виторгів від їх реалізації, використанні положень 1072 у зменшенні податкового боргу.

«Чималий інтерес у ході діалогу викликали законодавчі новації у впровадженні РРО та програмних РРО, які чітко визначають межу відповідальності бізнесу у контролю за обігом готівки, упередження поширення, так званого «сірого» імпорту. Важливо, що у 2021 році обов‘язковим для фізичних осіб – підприємців ІІ-ІІІ групи ж використання РРО при реалізації ряду ліквідних товарів. Натомість ФОП, які працюють у першій групі, у жодному разі не застосовують РРО. До речі, роздав учасникам зустрічі тематичні листівки. Це саме той випадок, коли чітке знання законодавства дозволяє працювати відповідально і комфортно», - підкреслив Анатолій Саланський.