Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Формат радіоефіру: податкові новації стають ближчими для платників

опубліковано 27 січня 2021 о 09:26

Темі законодавчого застосування реєстраторів розрахункових операцій та врегулювання податкового боргу платників за законом 1072 та іншим важливим напрямкам у діяльності податкової служби було присвячено інтерактивну програму «Полудень» на радіо «Поділля-Центр», яку із заступником начальника організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Віктором Чижем провели журналісти Раїса Токар та Людмила Коваль.

Формат радіопередачі наблизив актуальні податкові теми до слухачів. Адже застосування класичних та програмних РРО напряму стосується кожного жителя області, оскільки впорядковує систему сплати податків, упереджує застосування схем обігу «сірого» імпорту та захищає законні інтереси споживача.

Тим більш важливо, що з 1 січня 2021 року застосування РРО є обов‘язковим для фізичних осіб-підприємців ІІ – ІІІ групи, які реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту, реалізують ювелірні вироби, лікарські засоби та медичні вироби та надають платні послуги у сфері охорони здоров‘я.

А той факт, що на сьогодні програмні РРО в області використовують понад 400 представників підприємницької спільноти свідчить про доступність переваг цієї новації від податкової служби. Адже безкоштовне програмне забезпечення від ДПС дозволяє реєструвати ПРРО через Електронний кабінет, експлуатувати їх через смартфон, планшет та комп‘ютер, застосовувати режим «офлайн», видавати електронні чеки заміть паперових.

Досить цікавою є й така цифра  від податкової служби, яка прозвучала в радіоефірі: за оперативними даними понад 130 тисячам платників Хмельниччини відповідно до закону 1072 списано податковий борг на загальну суму 40 млн гривень. Основною умовою для цього була наявність у платника станом на 1 листопада 2020 року податкового боргу, сукупний розмір якого за усіма податками і зборами не перевищував 3060 гривень.

Динаміка передачі та цікаві й професійні запитання журналістів забезпечили розкриття широкого спектру питань стосунків з платником податків, який на сьогодні стає головною фігурою у суспільному розвитку, який підтримує мотивацію на сервісне обслуговування, здорову конкуренцію у бізнесі, легальну трудову зайнятість і сумлінну сплату податків. У кінцевому підсумку така співпраця й формує позитивний фінансовий результат, - зазначив спікер радіоефіру.

Зрештою, почути відповіді на запитання можна на YouTube-каналі за посиланням https://youtu.be/QB4FQyE30IA