Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Важлива_інформація: перелік боржників на контролі податкової служби Хмельниччини

опубліковано 22 січня 2021 о 09:13

Головне управління ДПС в Хмельницькій області нагадує, що відповідно до пункту 59.1 статті 59 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ  зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) у разі є, коли у платника податків виник податковий борг, контролюючий орган надсилає (вручає) платнику податкову вимогу.

Саме з податкової вимоги платник податків має можливість дізнатися про факт виникнення грошового зобов’язання та права податкової застави, розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою, обов’язок погасити податковий борг та можливі наслідки його непогашення в установлений строк, попередження про опис активів, які відповідно до законодавства можуть бути предметом податкової застави, дату та час проведення публічних торгів з їх продажу.

Але, якщо, загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує сто вісімдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на теперішній час – 3060 грн), податкова вимога не надсилається (не вручається).

За таких умов, платник податків – юридична особа, має можливість дізнатися про наявність чи відсутність заборгованості в Електронному кабінеті у розділі «Стан розрахунків з бюджетом» або ж, на сайті ДПС у Хмельницькій області.

Водночас, платнику податків, щоб переконатися про відсутність податкового боргу або, навпаки, дізнатися про його наявність, необхідно звернутись до фахівців відділу по роботі з податковим боргом, Центрів обслуговування платників чи державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Хмельницькій області відповідного району, міста Хмельницький чи міста обласного значення.

З переліком боржників по юридичних особах Хмельницької області, які мають податковий борг до зведеного бюджету станом на 01.01.2021 року, можна ознайомитися за посиланням.