Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Працюємо_офіційно: у 2020 році за рахунок сплати ПДФО бюджет поповнився на 6,5 мільярда гривень

опубліковано 13 січня 2021 о 10:26

Завдяки відповідальній позиції бізнес спільноти нашого краю за 2020 рік з легальних доходів працюючих жителів Хмельниччини до бюджетів усіх рівнів надійшло 6 мільярдів 552 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб, що в абсолютній сумі на 550 мільйонів гривень перевищує показники аналогічного періоду минулого року.
Згідно розподілу офіційна оплата праці та легальні доходи подолян додали до місцевих бюджетів 4,9 мільярда гривень, надходження до державного бюджету склали 1,6 мільярда гривень.
Примітно, що в області динаміка кількості працюючих, попри непрості економічні умови, спричинені поширенням та протидією коронавірусній інфекції, має позитивну тенденцію і на сьогодні становить понад 150 тисяч осіб, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року з плюсом у понад 6 тисяч працівників.
Як зазначають в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області, - легальний бізнес та офіційні робочі місця – основа бюджетної стабільності територіальних громад і державної фінансової підтримки, які безпосередньо залежить від того, наскільки прозорим є ринок праці і відповідальними роботодавці в питаннях оформлення з найманими особами офіційних трудових відносин. Тому спільні інформаційно-комунікаційні заходи щодо протидії не задекларованій праці і надалі матимуть активне онлайн продовження.

В умовах сьогодення динаміка сплати ПДФО свідчить про економічну активність та робочий потенціал підприємницької спільноти краю, що у підсумку підтверджується відповідними відрахуваннями із зарплат та інших легальних доходів до бюджету.