Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: старостати Дунаєвецької ОТГ «озброїлись» листівками про переваги подачі електронної звітності до податкової служби

опубліковано 08 грудня 2020 о 17:21

У Дунаєвецькій  об‘єднаній територіальній громаді начальник державної податкової інспекції Наталія Баранюк зустрілася із старостами для обговорення питань залучення до оподаткування незареєстрованих підприємців, пошуку резервів наповнення місцевого бюджету та розширення кола користувачів електронними сервісами від ДПС і подачі звітності у електронному форматі.

До актуального діалогу також долучилася голова ОТГ Веліна Заяць, яка завжди позиціонує свою діяльність із системний забезпеченням податковим надходжень до бюджету і реалізує для цього чимало ділових починань та ініціатив. 

Тож розмова про податкові новації та сервіси отримала достойну підтримку. Для кращої аргументації своїх слів Наталія Баранюк вручила кожному учаснику зустрічі листівки та флаєри про переваги «електронки» та податкових сервісів.

«Сьогодні вкрай важливо підтримувати комунікацію з активом громади, з яким на принципах партнерства маємо спільно дбати про наповнення місцевого бюджету, легалізацію найманої праці, забезпечувати сервісну підтримку підприємницькому середовищу. Крім того уже протягом місяця у ході зустрічей ми проводимо інформаційно-просвітницьку кампанію «Звітуй дистанційно - дій професійно!», також доступно розповідали про Електронний кабінет платника податків, особливості надання звітності в електронному вигляді та нюанси отримання електронного цифрового підпису», - розповіла Наталія Баранюк.

Податківець розповіла, що «електронний підпис» за статусом прирівнюється до власноручного підпису або печатки. Відтак, електронний документ, підписаний «електронним підписом», має таку ж юридичну силу, як паперовий документ з підписом уповноваженої особи та печаткою. Зокрема, «електронний підпис» підтверджує цілісність електронного документу, гарантує відсутність жодних змін у підписаному електронному документі та не дозволяє підписанту відмовитись від зафіксованих зобов’язань.

Ще однією базовою аргументацією на користь переваг подання податкових декларацій платниками податків за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку та забезпечення належного рівня сервісних послуг у Центрах обслуговування платників є відеоролик за даною тематикою, створений фахівцями Дунаєвецької ДПІ, який ретранслюється на центральному телеекрані міста.