Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: електронні сервіси та перспективи співпраці – головна мета конструктивного діалогу у Шепетівці

опубліковано 02 грудня 2020 о 10:41

У приміщенні Шепетівської райдержадміністрації відбулося засідання колегії представників органів місцевого самоврядування та представників державної податкової інспекції ГУ ДПС у Хмельницькій області. Особлива увага була приділена стану виконання районного бюджету за 9 місяців поточного року та погашення заборгованості, підвищення рівня заробітної плати, легалізації трудових відносин у районі, подання звітності в електронному вигляді, тощо.

Співдоповідачем по зазначених питаннях виступила начальник Шепетівської ДПІ член колегії РДА Валентина Ординська, яка зазначила, що в результаті злагодженої роботи податківців та платників податків протягом дев’яти місяців 2020 року забезпечено власних доходів до бюджету району в сумі майже 25 мільйонів гривень, що становить 104,4 відсотки планового завдання.

«Шепетівська ДПІ у рамках своєї компетенції докладає максимум зусиль для забезпечення сприятливих умов для діяльності бізнесу. Так, покращення адміністрування податків та зміна ідеології в роботі з платниками дозволила забезпечити надходження у повному обсязі до бюджету. Першочерговими завданнями податківців є надання якісних адміністративних послуг та консультацій у найкоротший строк та за мінімальної кількості відвідувань суб’єктів звернень. Так, у січні – вересні 2020 року працівниками інспекції надано 5549 послуг платникам податків» – доповіла очільниця ДПІ.

У ході діалогу, йшлося про електронні сервіси, які сьогодні надає ДПС для зручності та максимального комфорту платників податків. Адже можливість дистанційного спілкування з податківцями та змога отримати необхідну інформацію через електронні сервіси податкової є не лише вимогою сьогодення, а й однією з передумов зниження корупційних проявів в суспільстві.

«Лише спільними зусиллями податкових органів та органів місцевого самоврядування, знаннями та сумлінням можливо забезпечити додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів», - резюмувала Валентина Ординська та відзначила готовність оперативно вирішувати спірні питання у роботі бізнесу, а також важливість дотримання всіма суб’єктами господарювання норм податкового законодавства.