Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у співпраці зацікавлених сторін погашення податкового боргу стане більш активним

опубліковано 26 листопада 2020 о 16:31

У форматі «круглого столу» заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук, начальник управління по роботі з податковим боргом Оксана Дмитрієва, керівники ГУ Пенсійного фонду у Хмельницькій області Олександр Крупа, Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Анатолій Буряченко, заступник начальника міжрегіонального управління – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Хмельницькій області Михайло Бабин провели робочу зустріч стосовно погашення податкового боргу суб’єктами господарювання регіону.

Як зазначив у ході розмови Валерій Коновальчук, скорочення податкового боргу є одним із пріоритетних напрямів роботи податківців: «Такий спільний захід має на меті зменшення заборгованості з єдиного внеску і таких бюджетоформуючих платежів як ПДФО, плата за землю, податок не нерухоме майно, інших складових, з яких формується місцева скарбниця. Адже ці надходження направляються на виконання важливих соціальних програм громад та зобов’язань перед громадянами».

Важливо, що з початку поточного року по боржниках, які мають борг понад 10 гривень та вважаються узгодженими, передано на виконання органам ДВС вимог про сплату боргу (недоїмки) по єдиному внеску на загальну суму 63,1 мільйона гривень. По всіх боржниках ініційовано тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон. Станом на початок листопада 2020 року на виконанні в органах ДВС перебуває понад 11 тисяч узгоджених, але не сплачених у встановлені терміни, вимог про сплату боргу (недоїмки) з єдиного внеску на загальну суму 125 мільйонів гривень. Органами ДПС передано понад 70 відсотків суми боргу. В цілому, надходження в рахунок погашення заборгованості за 10 місяців поточного року заходами примусового характеру становлять 14,7 мільйона гривень.

У ході діалогу управління підрозділу ГУ ДПС в області Оксана Дмитрієва розповіла присутнім, що підрозділами по роботі з податковим боргом по Хмельницькій області платникам податків направлено 13488 вимог про сплату заборгованості по ЄСВ на загальну суму 336,1 мільйона гривень. У тому числі юридичним особам направлено 1939 вимог на суму 186,1 мільйона гривень та 11549 вимог на суму 149,9 мільйона гривень – фізичним особам.

Зокрема, по платниках, у яких станом на кінець місяця, після квартальних нарахувань виникла, зросла або частково зменшилась сума недоїмки зі сплати єдиного внеску (заборгованість зі сплати фінансових санкцій), формуються та направляються платникам податків більше 7 тисяч вимог в місяць на загальну суму близько 100 мільйонів гривень.

Під час зустрічі також обговорювались законодавчі зміни, що відбулися протягом року. Присутніх вкотре ознайомили з електронними сервісами ДПС, які є незамінними помічниками для платників податків та усіх громадян.

Учасники робочої зустрічі домовились про забезпечення зворотного зв'язку та оперативного обміну інформацією, адже такі дії сприятимуть не лише збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів та недопущення росту податкового боргу в майбутньому.