Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Змінено розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв

опубліковано 20 листопада 2020 о 11:44

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що з 02.10.2018 року набрали чинності зміни до  постанови Кабінету міністрів України від 30 жовтня 2008 р. N 957 «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв», а саме - змінено розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв, так для прикладу, мінімальна роздрібна ціна на 1 пляшку горілки міцністю 40% об’ємом 0,5 л становить 89,40 гривень.

Відповідно до ст. 17 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального», за оптову або роздрібну торгівлю коньяком, алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни на такі напої, встановлена відповідальність у розмірі 100 відсотків вартості отриманої партії товару, розрахованої виходячи з мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, але не менше 10000 гривень.

Звертаємо увагу платників податків, що більшість порушень щодо реалізації алкогольних напоїв за цінами, нижчими за мінімальні роздрібні ціни, які зафіксовані податковими органами, виникають у зв’язку з неналежним попереднім програмуванням найменування товарів (послуг) із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів, цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.