Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковий борг у платника єдиного податку позбавляє його права на спрощену систему

опубліковано 02 листопада 2020 о 14:34

Головне управління ДПС у Хмельницькій області нагадує, що згідно пп.298.2.3 п.298.2 ст.298 ПКУ платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів у разі наявності податкового боргу у розмірі, що перевищує суму, визначену абзацом третім пункту 59.1 статті 59 цього Кодексу, на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із двох послідовних кварталів.
У разі не вчинення вищезазначених дій у строки, встановлені ПКУ, податковий орган має право за своїм рішенням виключити з реєстру платників єдиного податку такого боржника.
Для того, щоб дізнатися про наявність/відсутність заборгованості, платник може скористатися «Електронним кабінетом платника податків», електронним сервісом «Дізнайтеся більше про свого бізнес партнера» або в переліках за посиланням https://tax.gov.ua/dovidniki.../pereliki-/296361.html, який надає можливість кожному відвідувачу перевірити як власну заборгованість, так і заборгованість контрагента.
Закликаємо платників податків слідкувати за нарахуваннями та сплатою своїх податкових зобов’язань, вчасно звірятися, не нарощувати борги та своєчасно сплачувати нараховані суми.