Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Топ-бюджетоформуючі податки: громади Хмельниччини отримали для розвитку понад 5 мільярдів гривень

опубліковано 28 жовтня 2020 о 17:34

За інформацією управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Хмельницькій області, протягом трьох кварталів 2020 року до місцевих бюджетів краю надійшло понад 5 мільярдів гривень податкових платежів.

Загальна сума отриманих територіальними громадами податків та зборів перевищує результати аналогічного періоду минулого року на 7,2 відсотка, що в абсолютній сумі становить понад 342 мільйони гривень.

Топовими податковими платежами, які формують доходи громад Хмельниччини стали податок на доходи фізичних осіб та єдиний податок. Так, за 9 місяців місцеві бюджети отримали 3,5 мільярда гривень ПДФО та 662 мільйони єдиного податку, що відповідно перевищує платежі минулого року на 250 та 31 мільйонів гривень. Загалом темпи росту надходжень до місцевих бюджетів свідчать про ефективність онлайн роз‘яснювальних та інформаційно-комунікаційних заходів, які проводить податкова служба спільно з активом громад стосовно декларування найманої праці та сплати місцевих податків. Переважна більшість господарюючих суб’єктів відповідально ставляться до виконання конституційного обов’язку – сплати податків, своєчасно і в повному обсязі, як зазначають фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

Важливо, що у період карантину переважна більшість органів місцевого самоврядування зайняла активну позицію щодо забезпечення бюджетів коштами які у підсумку спрямовуються на соціальні потреби та розвиток інфраструктури, - резюмують податківці.