Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 120 тисяч безкоштовних адмінпослуг надано платникам податків Хмельниччини протягом трьох кварталів 2020 року

опубліковано 22 жовтня 2020 о 16:28

Цього року у центрах обслуговування платників та відділеннях державних податкових інспекцій Хмельницької області за зверненнями платників надано 116,9 тисячі адміністративних послуг.

Найактуальнішими запитами серед відвідувачів ЦОПів у цей період стали отримання карток платників податків з присвоєнням реєстраційного номера платника (наразі їх видано 35,3 тисячі) та відомостей з Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО) про суму виплачених доходів та утриманих податків (їх видано 33 тисячі).
Слід зазначити, що свою популярність не втрачають такі послуги, як надання витягу з реєстру платників єдиного податку (надано 10,6 тисяч витягів), реєстрація платників єдиного податку (зареєстровано 9,6 тисяч платників), реєстрація книг обліку доходів та витрат платників єдиного податку (зареєстровано понад 6,5 тисячі книг), реєстрація книг обліку розрахункових операцій (зареєстровано майже 5,3 тисячі книг), видача ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями (видано майже 3 тисячі ліцензій) тощо.
Платникам податків варто знати, що всі адміністративні та інші послуги надаються відповідно до вимог технологічних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці Державної податкової служби. Ця інформація, а саме стандарти надання кожної послуги, є у відкритому доступі – в розділі «Адміністративні послуги» на субсайті територіальних органів ДПС, як зазначають податківці.

Також звертаємо увагу подолян, що на період карантину для отримання адміністративних та інших послуг радимо використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема, Електронний кабінет платника податків (cabinet.tax.gov.ua).

Важливо знати, що іншу необхідну та корисну інформацію можна отримати на субсайті Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою: km.zmi@tax.gov.ua та у соціальній мережі Facebook.

Також наголошуємо, що все про сервіси податкової, анонси, роз’яснення, коментарі фахівців та інша корисна інформація міститься на офіційних сторінках Державної податкової служби України fb.com/TaxUkraine, youtube.com/TaxUkraine та t.me/tax_gov_ua. Підписуйтеся та отримуйте інформацію з першоджерела.

Дистанційна співпраця заощадить час і упередить виникнення небажаних наслідків для здоров‘я. Будьмо свідомими і відповідальними!