Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Антикорупційне_законодавство: знати, аналізувати, застосовувати

опубліковано 19 жовтня 2020 о 14:10

Відділом з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Хмельницькій області протягом дев’яти місяців  цього року організовано та проведено 501 організаційно-роз’яснювальний захід з працівникам ГУ ДПС в області з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства, у тому числі щодо врегулювання конфлікту інтересів, вимог фінансового контролю, етики поведінки працівників органів Державної податкової служби України.

При здійсненні контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів опрацьовано 62 повідомлення (заяви) працівників. За кожним повідомленням застосовано заходи зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів.

Незважаючи на проведення постійного роз’яснення антикорупційного законодавства, встановлено непоодинокі факти вчинення порушень вимог чинного законодавства не лише адміністративного, а й з ознаками кримінальних правопорушень.

В поточному році проведено 36 перевірок щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства та інших нормативно – правових актів.

За результатами таких перевірок, 12 матеріалів спрямовано до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції. По результатах розгляду яких, складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення, по 2 фактах  внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудові розслідування.

Враховуючи вищезазначене, начальник підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції звертає увагу на те, що за вчинення корупційних правопорушень особи, зазначені в ч. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції», притягуються до: кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності у встановленому законом порядку, а небайдужих громадян просить повідомляти про факти зловживань чи протиправних дій з боку працівників ГУ ДПС у Хмельницькій області у зручний спосіб, зокрема:

- з використанням засобів поштового зв’язку  на адресу: 29000,                          м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 17;

- на електронну адресу підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Хмельницькій області km.anticor@tax.gov.ua;

- засобами телефонного зв’язку, безпосередньо працівникам відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Хмельницькій області, на номер (0382) 61-84-85.