Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На обліку в ДПС Хмельниччини перебуває понад 87 тисяч платників податків

опубліковано 09 жовтня 2020 о 14:10

З початку 2020 року на Хмельниччині зареєстровано та взято на облік 7541 суб’єктів підприємницької діяльності. Такі дані містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області.
Податківці зазначають, що більшість із новостворених осіб – представники малого бізнесу. Адже приватними підприємцями за цей період зареєструвалися 6713 фізосіб. Господарську діяльність зареєстрували також 828 юридичних осіб.
Водночас, за цей період припинили державну реєстрацію понад 5 тисяч платників податків. Проте, загалом спостерігається позитивна динаміка до збільшення бажаючих займатися підприємництвом. Цьому неабияк сприяє можливість зареєструвати свою підприємницьку діяльність онлайн. Саме електронні сервіси податкової служби як уже діючі, так і нові, створюють передумови для розвитку бізнесу, надають йому можливість подавати звітність, не виходячи із дому, перевіряти сплату своїх платежів, наявність податкового боргу тощо.
На початок жовтня вцілому на обліку в державних податкових інспекціях ГУ ДПС у Хмельницькій області перебували 87 тисяч платників податків: понад 30 тисяч юридичних осіб та майже 57 тисяч приватних підприємців.