Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зміни у Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового

опубліковано 29 вересня 2020 о 12:05

Головне управління ДПС у Хмельницькій області інформує, що Кабінет Міністрів України постановою від 22 липня 2020 р.  N 626 вніс зміни до Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі – Порядок), який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 р. N 408.   

Зокрема, Порядок доповнено новою нормою, яка визначає умовний   код 2711, за яким обліковуються у літрах, приведених до температури 15° C, скраплений газ (пропан або суміш пропану з бутаном), інші гази, бутан та ізобутан за кодами згідно УКТЗЕД.

На обсяги пального, що не перевищують розміру облікової різниці, які обліковуються в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, платник акцизного податку має право скласти в одному примірнику та зареєструвати акцизну накладну в Єдиному реєстрі акцизних накладних не рідше одного разу на календарний рік на підставі бухгалтерської довідки не пізніше 31 січня наступного року.

Крім того, уточнено, що транспортний засіб, в якому переміщується та/або зберігається пальне або спирт етиловий, право власності на який переходить від одного суб'єкта господарювання до іншого, вважається іншим акцизним складом пересування.