Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Працюємо_спільно: ярмолинецькі податківці впорядковують земельні питання в рамках операції «Урожай-2020»

опубліковано 14 вересня 2020 о 14:52

У Ярмолинцях відбулося засідання районної комісії по розгляду звернень фізичних та юридичних осіб щодо надання земельних ділянок у користування та у власність, у ході якого обговорено ряд питань щодо сплати земельного податку та впорядкування земельних відносин.
Як зазначила начальник Ярмолинецької ДПІ Світлана Павлюковська, реалізація спільних заходів у рамках операції «Урожай-2020» спрямована на забезпечення повноти нарахування та сплати податків юридичними особами, фізичними особами-підприємцями, громадянами, які є власниками земельних ділянок та власними силами обробляють земельні ділянки для отримання доходу, упередження схем ухилення від оподаткування. Також контролюється реальний стан виплати зарплати працівникам, зайнятим в аграрному виробництві на всіх етапах, залучаються до декларування особи, які надають в період жнив послуги комбайнування власною технікою та обробляють з метою отримання комерційної вигоди земельні ділянки понад 2 гектари.
«Зрозуміло, що аграрний сектор вимагає великої кількості найманих осіб, які досить часто працюють на сільськогосподарських товаровиробників без оформлення належним чином трудових відносин. Відповідно, від цього втрачають не лише бюджети територіальних громад, а й громадяни, адже недотримують соціальні гарантії», - розповіла Світлана Павлюковська.
Тому на думку податківця, перш за все керівникам підприємств та фермерських господарств роз‘яснюється законодавство про оплату праці. До прикладу, під час робочої зустрічі в одній з об’єднаних територіальних громад з жителями громади - комбайнерами та іншими власниками сільськогосподарської техніки, які надають послуги з обробітку землі. Зокрема, обговорювали особливості оподаткування відповідних доходів. Як результат зустрічі – до декларування залучено 5 осіб.
У ході зустрічі надано пропозиції сільським радам щодо перегляду договорів оренди між власниками земельних часток (паїв) та сільгоспвиробниками в частині збільшення розміру орендної плати до економічно обґрунтованих відсотків грошової оцінки землі.
Загалом по району динаміка сплати земельного податку свідчить про ефективність цієї роботи. Зокрема, за липень місцеві бюджети отримали понад 700 тисяч гривень плати за землю, що вдвічі більше середньомісячних надходжень попередніх періодів.