Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Працюємо_спільно: на засіданні Красилівської РДА обговорили податкові новації

опубліковано 09 вересня 2020 о 10:16

Під головуванням керівника Красилівської райдержадміністрації Василя Кравчука та представників влади, бізнесу і громади краю відбулось засідання колегії РДА, на якому було розглянуто ряд питань, зокрема, наповнення місцевого бюджету та скорочення тіньового сектору економіки.
У ході засідання присутні акцентували увагу на проведенні системної інформаційно - роз’яснювальної роботи з фізичними особами – підприємцями і найманими працівниками з питань легалізації праці і своєчасної виплати заробітної плати. А також, нагадали про те, що вже з вересня поточного року старували контрольні заходи з питань виявлення неоформлених працівників. Адже неможливо успішно наповнювати бюджет і соціальні фонди, гарантувати виконання соціальних програм, маючи при цьому високий рівень тіньової економіки. Саме тому триває злагоджена співпраця податківців спільно з органами місцевого самоврядування та громадськістю у даному напрямку.
«Хочу вкотре нагадати роботодавцям та найманим працівникам, що офіційне оформлення працевлаштування є, в першу чергу, гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу з метою досягнення позитивного результату. Водночас, для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою розвитку бізнесу на конкурентних правових засадах, примноження прибутків і системної сплати податків» - зазначив у коментарі начальник Красилівської ДПІ Олексій Шишин.
Іншим важливим сегментом засідання стали роз’яснення стосовно сплати податків та подання звітності, зважаючи на останні податкові новації, зокрема зміни до Податкового кодексу України, внесені Законом № 466-IX від 23.05.2020 року. Крім того, було наголошено на важливості використання Електронного кабінету платника податків, який забезпечує дистанційне спілкування з податковими органами в умовах сьогодення.
Також у ході колективної розмови представники місцевого самоврядування та податкової служби обговорили переваги нової системи функціонування ПРРО, функціонування яких запроваджено з 1 серпня 2020 року. Важливо, що на сьогодні програмне забезпечення по ПРРО від ДПС стало доступним і на безкоштовній основі запропоноване для використання всім зацікавленим суб’єктам господарювання.