Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Працюємо_разом: на засіданні Волочиської райдержадміністрації розглянуто питання погашення податкового боргу

опубліковано 04 вересня 2020 о 11:43

У Волочиську під керівництвом голови районної державної адміністрації. Юрія Марущина, за участю керівників ОТГ, начальника Волочиського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Анатолія Саланського відбулось засідання колегії РДА, у ході якої проаналізовано причини виникнення та механізми погашення податкового боргу.

Як зазначив у виступі керівник територіального управління ДПС Анатолій Саланський, обговорення у порядку денному колегій райдержадміністрації питання погашення податкого боргу суб’єктами господарювання має сприяти карти даному вирішенню цієї проблеми, оскільки йдеться про наповнення бюджету коштами і фінансову спроможність громад, яку вони втрачають через борги.

Доповідач зауважив, що у районі накопичено податковий борг у сумі 9,5 мільйона гривень, у тому числі до місцевих бюджетів – 8,3 мільйона гривень.

«Роботи у даному напрямку для фахівців податкової служби спільно з представниками влади та органів місцевого самоврядування вистачає. Це і податкові вимоги, і опис податкових застав, і стягнення інкасових доручень, і податкові стягнення та ініціювання проваджень у справах про банкрутство, тощо. А ще – живе спілкування з бізнесом та переконання його представників у тому, що утворення податкового боргу дорого коштує громаді, оскільки позбавляє бюджет реальних коштів. Тому перш за все потрібно шукати і знаходити шляхи недопущення виникнення боргів і ліквідовувати їх», - підкреслив Анатолій Саланський.

Посадовець навів конкретний перелік суб‘єктів господарювання, які заборгували перед бюджетом, звернувся до сумління їх керівників і в цілому дав аналітичну оцінку розв‘язання даної економічної ситуації.

Після детального обговорення членами колегії даної теми, за результатами його розгляду прийнято відповідне протокольне рішення та розпорядження голови райдержадміністраці з організації роботи щодо скорочення податкового боргу та  вжиття дієвих заходів  із погашення  податкового боргу за рахунок стягнення готівкових  коштів та коштів з банківських рахунків підприємств-боржників,  недопущення виникнення  новоствореного податкового боргу.