Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Резонанс: за безліцензійну реалізацію пива до порушника застосовано фінансову санкцію у розмірі 26,5 тисячі гривень

опубліковано 20 серпня 2020 о 14:21

Як повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головно управління ДПС у Хмельницькій області, спільно з працівниками ГУ ДФС регіону проведено контрольно-перевірочний захід суб’єкта господарювання, який здійснює виробництво пива на території області.
За результатами перевірки встановлено порушення реалізації підакцизної продукції без наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та встановлено порушення ведення розрахунків із споживачами, а саме проведено розрахунок без видачі розрахункового документа встановленого зразка – фіскального чеку.
У підсумку до порушника застосовано фінансову санкцію у розмірі 26,5 тисячі гривень.
Як свідчить статистика, у переважній більшості громадяни скаржаться до Державної податкової служби з приводу нероздрукування та невидачі покупцям розрахункового документу (чеку). Тому, нагадуємо, що звернення громадян є підставою для проведення фактичної перевірки згідно з вимогами п.п. 80.2.3, 80.2.5, 80.2.7 п. 80.2 статті 80 Податкового кодексу України.
Зокрема, за результатами проведення контрольно-перевірочних заходів у сфері обігу підакцизних товарів на Хмельниччині до порушників законодавчих норм лише в серпні поточного року застосовані штрафні санкції на суму майже 11 мільйонів гривень.
Податківці звертають увагу суб’єктів господарювання на обов’язковість дотримання вимоги законодавства України в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, реалізації підакцизної продукції та трудових відносин.