Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Резонанс: за матеріалами податкової служби Хмельниччини відкрито більше 10 кримінальних проваджень щодо махінацій з бюджетними коштами

опубліковано 19 серпня 2020 о 11:01

З початку 2020 року відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Хмельницькій області за результатами проведеного моніторингу з використання бюджетних коштів складено 26 матеріалів досліджень фінансово-господарської діяльності розпорядників коштів та виконавців робіт (послуг) з ознаками кримінальних порушень на загальну суму понад 60 мільйонів гривень.
Матеріали податкових досліджень направлено на розгляд до правоохоронних органів. Як результат, за вказаними матеріалами відкрито понад 10 кримінальних проваджень.
З-поміж викритих резонансних фактів – розкрадання бюджетних коштів на суму понад 2 мільйони гривень посадовими особами одного з товариств з обмеженою відповідальністю під час будівництва об‘єктів соцкультпобуту. У схемі досліджено такі протиправні елементи як відсутність реальних операцій з постачання матеріалів на окремих стадіях будівництва, їх придбання за значно завищеними цінами, внесення недостовірних даних до актів та довідок про вартість виконаних робіт, що власне й дозволило посадовцям заволодіти грошима з бюджету.
Ще один свіжий факт розкрадання бюджетних коштів виявлено у ході капітального ремонту комунального закладу, де протягом двох років за рахунок завищення закупівельних цін та інших махінацій керівниками приватного підприємства привласнювались бюджетні кошти, які виділялись на проведення робіт. Таким чином комунальному некомерційному підприємству завдано збитків на суму близько одного мільйона гривень
У діях посадових осіб суб‘єктів господарювання вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 191 частиною 3 Кримінального кодексу України. Відкрито кримінальні провадження.