Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Працюємо_офіційно: працюючі подоляни поповнили бюджет на 3,5 мільярда гривень ПДФО

опубліковано 18 серпня 2020 о 10:19

Цього року з легальних доходів працюючих жителів Хмельниччини до бюджетів усіх рівнів надійшло 3,5 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб, що в абсолютній сумі на 214 мільйонів гривень перевищує показники аналогічного періоду минулого року,
Згідно розподілу офіційна оплата праці та легальні доходи подолян додали до місцевих бюджетів 2,6 мільярда гривень, понад 900 мільйонів гривень склали надходження до державного бюджету.
Примітно, що в області динаміка кількості працюючих, попри непрості економічні умови, спричинені поширенням та протидією корона вірусній інфекції, має позитивну тенденцію і на сьогодні становить 154 тисячі осіб, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 6 тисяч працівників.
«На сьогодні динаміка сплати ПДФО свідчить про економічну активність та робочий потенціал підприємницької спільноти краю, що у підсумку підтверджується відповідними відрахуваннями із зарплат та інших легальних доходів до бюджету. Легальний бізнес та офіційні робочі місця – основа бюджетної стабільності територіальних громад і державної фінансової підтримки, які безпосередньо залежить від того, наскільки прозорим є ринок праці і відповідальними роботодавці в питаннях оформлення з найманими особами офіційних трудових відносин. Тому спільні інформаційно-комунікаційні заходи щодо протидії не задекларованій праці і надалі матимуть активне онлайн продовження», - зазначив начальник Головного управління ДПС у Хмельницькій області Віталій Лазарєв.
Нагадаємо, що укладення трудового договору дає можливість найманому працівнику бути захищеним чинним трудовим законодавством у разі порушення його прав, а саме: у разі затримки в розрахунку по заробітній платі, відмові в оплаті праці за виконану роботу. Водночас роботодавці зобов’язані надсилати повідомлення про прийняття працівника на роботу до податкових інспекцій за місцем обліку їх як платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Таке повідомлення має бути надіслане до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. Зразок форми повідомлення про прийняття працівника на роботу затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. № 413.