Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ізяславщині протягом двох місяців за результатами співбесід з податківцями 40 жителів району стали підприємцями

опубліковано 17 липня 2020 о 09:23

Проведення системних заходів з контролю за повнотою та своєчасністю сплати податків та зборів, у тому числі і єдиного соціального внеску, що адмініструються фахівцями Ізяславського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області стало правилом у роботі працівників даного підрозділу.
Зокрема, протягом січня – червня 2020 року податківцями краю з метою виконання індикативних показників з надходжень до бюджету та залучення до оподаткування суб’єктів господарювання, які мінімізують виплату заробітної плати (недотримання її нарахувань та виплат у розмірах нижче законодавчо встановлених) або недотримуються рівня заробітної плати середньогалузевих показників по області, матеріали по таких СГД передано близько півсотні до органів місцевого самоврядування відповідних територіальних громад для здійснення заслуховувань на комісіях з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.
У підсумку за півріччя заслухано 45 керівників таких господарюючих суб‘єктів.
Крім того, матеріали заслуховувань районного рівня та аналітичні показники мінімізації заробітної плати передано для вжиття заходів в межах компетенції до комісії з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення при Хмельницькій облдержадміністрації.
Це стосується у першу чергу таких платників податків – юридичних осіб, як ТОВ «Ізяславтрансбуд», ТОВ «Укрелітарго», ТОВ імені Черняховського, де зробили відповідні висновки по підвищенню рівня заробітної плати лише після публічного обговорення.
Загалом у ході проведення інформаційно-роз‘яснювальної роботи у середовищі бізнесу та з жителями району за два останні місяці поточного року зареєструвало підприємницьку діяльність понад 40 осіб.
«Заходи, спрямовані на забезпечення своєчасної виплати заробітної плати усім працівникам і ліквідацію зарплатних боргів – це не просто вагоме джерело наповнення місцевих бюджетів, це реальні соціальні гарантії для працюючих громадян. Тому підняття рівня зарплати працюючих чи офіційна реєстрація фізичних осіб підприємців оцінюються нами, як важливі критерії досягнення спільного результату. Тож податківці у діалоговому форматі і надалі працюватимуть з керівниками підприємств та підприємцями, які відверто законодавство про працю і відповідно податкове законодавство», - зауважив начальник Ізяславського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Віталій Мартинюк.