Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Формат діалогу: Ярмолинцях представники влади і громади обговорили резерви наповнення місцевих бюджетів

опубліковано 13 липня 2020 о 11:07

За ініціативи начальника Дунаєвецького управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Наталії Баранюк у Ярмолинецькій селищній раді відбулася робоча зустріч з очільниками об‘єднаних територіальних громад, сільськими та селищними головами з обговорення питань, що стосуються пошуку та реалізації резервів наповнення місцевих бюджетів, ефективності адміністрування місцевих податків і зборів.
За словами керівника РДА Василя Гуменюка, який взяв участь в актуальному діалозі, проблеми та перспективи зміцнення податкової бази місцевих бюджетів в умовах реалізації змін у місцевому самоврядуванні є базовими питанням, які забезпечують стабільність і перспективу.
«Розвиток територіальних громад та їх фінансове забезпечення залежить не лише від розмірів прийнятих ставок з майнових податків, а й від подальшої роботи з проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна, землі, повідомлення органів податкової служби щодо здійснення громадянами господарської діяльності без державної реєстрації, відсутності у підприємців відповідних дозвільних документів, не видачі споживачам розрахункових документів. Тобто оподаткування господарської діяльності напряму впливає на фінансову спроможність громад. І їх актив має активно впливати на ці процеси», - наголосила у виступі Наталія Баранюк.
Значну увагу у ході обговорення учасники зустрічі приділили питанням сплати земельного податку, орендної плати та акцизного податку. Зокрема, звернули увагу представників сільських громад на необхідності здійснення нормативної грошової оцінки земель, посилені контролю за цільовим використанням земельних ділянок, сплати ПДФО.
У ході робочої зустрічі, яка тривала у форматі конструктивного діалогу, вирішили, що з метою подальшої плідної співпраці з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, такого роду формат обговорення актуальних податкових питань матиме продовження та практичну реалізацію, яка контролюватиметься сторонами діалогу.