Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Віньковеччині робоча групи з питань легалізації виплати заробітної плати й надалі працюватиме наступально і креативно

опубліковано 26 червня 2020 о 09:43

У Віньківцях під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Людмили Коваль відбулось чергове засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, в ході якого обговорено ряд питань стосовно дотримання суб’єктами господарювання району мінімальних гарантій в оплаті праці найманих працівників та про підвищення рівня середньомісячної заробітної плати.
Заслухано керівників суб’єктів господарської діяльності; досконально проаналізовано причини нарахування заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімального рівня; наголошено на необхідності збільшення надходжень до районного бюджету.
Запрошені керівники господарюючих суб‘єктів надали пояснення про причини виплати заробітної плати найманим працівникам y мінімальному розмірі, розповіли про вжиті заходи щодо її підвищення. Для кожного з них були встановлені терміни щодо впорядкування трудових відносин з найманими працівниками, забезпечення зростання заробітної плати.
«Під час обговорення ми провели детальний аналіз банку землі, товарообігу та капіталу суб’єктів господарської діяльності, в результаті чого зроблено відповідний висновок: при майже однаковому товарообігу, кількості працюючих та капіталу - середня заробітна плата суттєво відрізняється на підприємствах району. А це породжує незахищеність працівників у соціальних гарантіях, зменшує відрахування у пенсійний фонд, мінімізує сплату податків з реального доходу, створює умови для несумлінної конкуренції. За таких умов має бути чітко реалізований принцип рівності сплати податків та соціальної захищеності працюючих», - підкреслив начальник Віньковецької ДПІ Дунаєвецького управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Андрій Щербанюк.
Підводячи підсумки засідання, заступник районної робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення Людмила Коваль зауважила, що робоча група і надалі продовжуватиме свою діяльність у межах повноважень, здійснюючи виїзні обстеження; проведення співбесід з керівниками підприємств, установ, організацій та фізичними особами-підприємцями на засіданнях; надсилання офіційних листів роботодавцям - порушникам щодо забезпечення соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці.