Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці Хмельниччини спрямували на соціальні потреби майже півтора мільярда гривень ЄСВ

опубліковано 21 квітня 2020 о 11:08

З початку 2020 року роботодавці Хмельниччини сплатили 1 мільярд 454 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 167 мільйонів гривень більше, аніж у першому кварталі минулого року.
При цьому індикативне завдання виконано на 103 відсотка, а це означає, що додатково до індикативного завдання на «соціалку» спрямовано 42 мільйона гривень.
У Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області звертають увагу роботодавців, що не задекларована праця, або заробітна плата нижче законодавчо визначеного рівня позбавляє найманих працівників соціальних гарантій.
«Пріоритетом діяльності податкової служби області є постійний і системний контроль за дотриманням податкового законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам та інших доходів громадянам для забезпечення державою повноти і своєчасності здійснення пенсійних та різноманітних соціальних виплат. Адже соціальні гарантії кожного працюючого безпосередньо залежать від податкової дисципліни його роботодавця. Лише легальне робоче місце гарантує виплати працівнику у разі настання страхового випадку та майбутнє пенсійне забезпечення», - наголосив в.о начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк.
Нагадуємо, у 2020 році розмір мінімального внеску становить 1039,06 гривень. Базова ставка ЄСВ дорівнює 22 відсоткам. Єдиний соціальний внесок сплачується щоквартально, до 20 числа місяця, що настає за звітнім або щомісяця у вигляді авансового платежу до 20 числа.