Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Працюємо_дистанційно: для отримання ліцензії за зберігання пального надсилайте документи рекомендованим листом

опубліковано 06 квітня 2020 о 12:13

Головне управління ДПС у Хмельницькій області інформує, що з 01.04.2020 відповідно до ст. 17 Закону України від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів і пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон) до суб’єктів господарювання за зберігання пального без наявності ліцензії передбачена відповідальність в розмірі 500 тис.гривень.
Згідно зі статтею Закону, передбачена можливість надсилання суб‘єктом господарювання заяви на видачу, переоформлення, анулювання ліцензії, сплати чергового платежу за ліцензію та відповідних документів рекомендованим листом (кур‘єрською доставкою), або в інший спосіб,що підтверджує вручення кореспонденції адресату за адресою Головного управління ДПС у Хмельницькій області (29001 місто Хмельницький, вулиці Пилипчука, 17).
Відповідно до ст. 15 Закону для отримання ліцензії на право зберігання пального суб’єктом господарювання разом із заявою додатково подаються завірені копії таких документів, а саме:
- документ, що засвідчує право власності або право користування земельною ділянкою, на якому розташований об’єкт оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального, які діють на дату подання заяви, або введення в дію такого об’єкта в експлуатацію;
- акт введення в експлуатацію об’єкта або сертифікат про приймання в експлуатацію завершених будівництвом об’єктів, або інші документи, що підтверджують їх приймання в експлуатацію у відповідності до законодавства;
При цьому зазначаємо, що до 01.01.2022 р. суб’єкти господарювання можуть отримати ліцензію на право зберігання пального без надання акта введення в експлуатацію об’єкта або акта готовності об’єкта до експлуатації, або сертифіката, за умови надання копій документів, що підтверджують право власності на такі об’єкти нерухомого майна, які видані в установленому законодавством порядку до 01.01.2014 р.
- дозвіл на початок виконання робіт підвищеної небезпеки і початок експлуатації (застосування) машин, механізмів, обладнання підвищеної небезпеки.
У разі якщо суб’єкти господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізується іншим особам і використовується виключно для власних потреб, або промислової обробки, вищевказані документи не подаються. Такі суб’єкти мають вказати в заяві про використання пального для власного споживання або переробку, загальну об’ємність резервуарів для зберігання пального і їх фактичне місцезнаходження.
Нагадаємо, що річна плата за ліцензію на право зберігання пального становить 780 грн і зараховується до місцевих бюджетів за місцем здійснення діяльності. Крім того, така ліцензія має бути видана на кожне місце зберігання пального.
Ліцензія або рішення про відмову в її видачі податковий орган видає заявнику не пізніше 20 календарних днів з моменту надходження документів.