Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Працюємо_дистанційно: головне правило податківців Полонного на період карантину – поінформованість бізнесу

опубліковано 06 квітня 2020 о 11:51

Онлайн роз‘яснення представникам підприємницької спільноти Полонщини податкових новацій у законодавстві стало одним із пріоритетних напрямків діяльності на час карантинних заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Адже регламентовані «податкові канікули» для діяльності ФОП, поліпшуючи умови ведення бізнесу, вимагають практичного розгляду питань, які виникнуть при реалізації зазначених норм.
«Для дистанційного спілкування з представниками підприємницької спільноти міста та району ми задіяли увесь доступний арсенал засобів, починаючи від телефона, у тому числі й мобільного, і закінчуючи сучасними електронними сервісами та відеоурjками. По суті, «гарячі телефонні» завжди у роботі, І це добре, що ми зуміли реалізувати такий безконтактний формат масового роз‘яснення законодавства, тому що бізнес має чітко орієнтуватися у законодавчих нормах, які допомагають йому зменшити навантаження і втриматись на плаву», - розповіла начальник Полонської ДПІ Ольга Янковська.
На сьогодні полонські податківці найбільше уваги у телефонному спілкуванні з представниками малого бізнесу приділяють таким питанням, як встановлення мораторію на проведення документальних та фактичних перевірок на період з 18 березня по 31 травня 2020 року, звільнення від нарахування та сплати ЄСВ на два місяці. фізичних особи-підприємців, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та членів фермерських господарств, не застосуванню штрафу і пені за період «податкових канікул», а також іншим нововведенням на кшталт того чи дозволено торгувати запасними частинами до автомобілів і тракторів, працювати ломбардам і таке інше.
Якщо взяти до уваги, що на території обслуговування Полонської ДПІ сьогодні працює понад 400 юридичних осіб та майже 1600 ФОПів, то число актуальних запитань і конкретних відповідей дійсно велике. Окремим пунктом у дистанційний роботі проходить і роз‘яснення пільгових умов з плати за землю, яка використовується суб‘єктами господарської діяльності, та необхідності проведення перерахунку по зазначеному податку до контролюючого органу.
«Дистанційне спілкування з платниками податків - це можливість убезпечити працівників від потенційної небезпеки зараження коронавірусом COVID-19 та необхідністю мати онлайн ресурси для сервісної підтримки підприємництва в актуальному стані. І тут ми маємо партнерів в особі органів влади та місцевого самоврядування, передусім територіальних громад, які у першу чергу зацікавлені у тому, щоб бізнес працював і сумлінно сплачував податки. Безумовно, що це - основа досягнення позитивного результату», - резюмував розповідь заступник начальника Шепетівського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Юрій Корнелюк.