Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Летичева щоденно консультують платників у телефонному режимі

опубліковано 03 квітня 2020 о 11:11

У Летичівській державній податковій інспекції Красилівського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області триває робота в умовах карантину. Місцеві податківці щоденно проводять роз‘яснення та консультації у телефонному режимі та онлайн щодо законодавчих новацій для бізнесу.
Також дистанційний формат співпраці забезпечує поінформованість членів територіальної громади з багатьох інших важливих питань економічного розвитку та оподаткування підприємницької діяльності. У першу чергу – це «канікули» для ФОПів з нарахування та сплати єдино внеску, надання «відпустки» для підприємців у сплаті єдиного податку.
Чимало інформаційних запитів надходить від представників аграрного бізнесу, які, за словами начальника Летичівської ДПІ Олени Савіцької, сьогодні прагнуть дбайливо розпорядитися кожною копійкою: і польові роботи вчасно завершити, і у податковому плані не пасти задніх. Наразі саме сільгосповиробники отримують чимало консультацій щодо звільнення від сплати земельного податку та орендної плати за землю на період карантинних заходів.
А ще в арсеналі провідних фахівців Летичівської ДПІ – інтернет-ресурси ДПС, зокрема, поширення просвітницьких інформаційних відеороликів від податкової, та їх подальше обговорення з точки зору практичної діяльності, розсилка податкових роз‘яснень через мобільні додатки.
Окремим рядком варто виділити і співпрацю з Летичівською райдержадміністрацією, яку віднедавна очолила податківець зі стажем Раїса Кабанова. Використання сайту РДА та щоденний обмін інформацією забезпечують поінформованість мешканців району з питань економічного життя та податкової політики, а також сприяють системному запобіганні поширенню коронавірусу.
«Сьогодні ми спільно з владою і громадою маємо бути активними комунікаторами, адже інформація – це наша зброя у сприянні роботи бізнесу і системній сплаті податків. Крім того, від кожного з нас залежить, як разом маємо вберегтися від поширення СOVID-19. Треба бути економічно сильними, фізично здоровими, свідомими і відповідальними патріотами свого краю і України», - зауважила Олена Савіцька.