Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Працюємо_дистанційно майже 3 тисячі подолян задекларували минулорічні доходи

опубліковано 02 квітня 2020 о 11:19

З початку деклараційної кампанії-2020 майже 3 тисячі жителів Хмельниччини прозвітували про доходи, отримані у 2019 року. Примітно, що шестеро подолян задекларували отриманий минулого року дохід у розмірі понад 1 мільйон гривень.
Найбільші статки декларанти отримали від успадкованого чи отриманого у дарування майна, від продажу рухомого та нерухомого майна.
Загалом жителями Хмельниччини у поданих деклараціях вказано майже 300 мільйонів гривень доходів. Відповідно бюджет отримає понад 11 мільйонів гривень, з яких 8, 9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, решта – сума військового збору,
В управлінні податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадають, що до Податкового кодексу України внесені зміни, якими передбачено, що громадяни та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають право подати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік до 01 липня 2020 року. Останній день подання декларації – 30.06.2020. Податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, мають бути сплачені до 01 жовтня 2020 року.
Також варто знати, що довідку про суми виплачених доходів і утриманих податків можна отримати в Електронному кабінеті платника податків. Фахівці ДПС звертають увагу подолян, що заповнити і подати декларацію найбільш зручно та оперативно доцільно зробити в електронній формі, тим паче, що зважаючи на карантинну ситуацію, податкова служба перейшла на дистанційну співпрацю з платниками і такий формат обміну інформацією є комфортним і прийнятним.
А щоб зробити це швидко і якісно, ДПС пропонує відеоурок, присвячений заповненню декларації про майновий стан і доходи громадян. Переглянувши його, користувачі можуть дізнатися, як крок за кроком заповнити декларацію. Переглянути відеоурок можна на субсайті ГУ ДПС у Хмельницькій області: https://km.tax.gov.ua/, на сторінці у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/tax.khmelnytskyi/ та у ютубі.