Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#ЗалишайсяВдома у Городку податківці завдяки електронним сервісам і спілкуванню по телефону налагодили дієву роз‘яснювальну роботу

опубліковано 02 квітня 2020 о 11:15

З метою забезпечення безперервної роботи Городоцької ДПІ в частині проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань, що належать до компетенції податкової служби, на період здійснення заходів із запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID – 19, місцеві податківці налагодили системне надання консультацій дистанційно.
«Аби обмежити контакти з платниками, на час карантину, що у першу чергу убезпечує від поширення інфекційних захворювань, ми запровадили дієвий принцип: запитай дистанційно у податківця і матимеш відповідь як вести бізнес і дбати про бюджет. Попри введення карантинних заходів роботи менше не стало. І ми, як і представники інших професій, де потрібно бути на робочому місці, маємо забезпечити сплату податків і надати необхідні роз‘яснення з цього приводу платникам», - розповіла начальник Городоцької державної податкової інспекції Наталія Хорошева.
За словами податківця, найбільше підприємців цікавить питання законодавчих змін щодо підтримки бізнесу та зменшення податкового навантаження. Зокрема, бізнес цікавить звільнення від штрафів та пені за порушення, вчинені протягом періоду карантинних заходів, законодавче надання двомісячної перерви у сплаті єдиного внеску для ФОПів, самозайнятих осіб та фермерів, зупинення проведення будь-яких податкових перевірок, крім камеральних.
Чимало запитань по телефону стосується консультацій щодо умов продовження прийому декларацій від фізичних осіб до 1 липня та звільнення від сплати земельного податку та податку на нерухоме майно об’єктів, що використовуються у підприємницькій діяльності. Також платники звертаються за роз‘ясненнями стосовно сплати податків у березня та квітні, з питань подання звітності, реєстрації РРО, порядку видачі ліцензій в умовах карантину.
«Зважаючи на карантинні заходи, ми закликаємо платників працювати з нами дистанційно, а також користуватися електронними сервісами. Показазво, що податкова започаткувала проект просвітницьких відеоуроків, які можна переглянути як на її офіційному сайті, так і на офіційних сторінках у Facebook та YouTube. Ми інформаційно підтримуємо бізнес і сподіваємось на те, що усі будуть здоровими та успішними», - завершила розповідь Наталія Хорошева.