Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#ЗалишайсяВдома_ завдяки роз‘ясненням податкової бізнес Нетішина знає як працювати в умовах карантину

опубліковано 30 березня 2020 о 12:34

У місті атомної енергетики, де введено особливі заходи по убезпеченню працівників ХАЕС щодо недопущення поширення коронавірусу, місцева податкова інспекція також працює в умовах чітких обмежень щодо функціонування Центру обслуговування платників податків і виділяє як пріоритет - дистанційне обслуговування представників бізнесу та громадян через контакти по телефону та засоби електронного контакту.
«Сьогодні телефони податкової інспекції не замовкають. Підприємницька спільнота у такий спосіб отримує необхідну інформацію з важливих питань ведення бізнесу та системи оподаткування. Щодо працівників Хмельницької атомної електростанції, то її представники, як і раніше, підтримують з нами тісні ділові зв‘язки по телефону. Питання, які обговорюємо, стосуються звірки по нарахованих податках та зборах. Також консультації по інших важливих темах. Зокрема, по нарахуванню та сплаті акцизного податку з роздрібного продажу, туристичного збору. ХАЕС – бюджетоформуючий платник, тому і спілкування з ним – пріоритетне. А в цілому ми відчуваємо зацікавленість бізнесу у тому, щоб бути обізнаним і нинішній ситуації і нормально пройти цей непростий етап», - зазначила начальник Нетішинської ДПІ Наталія Волк.
Ще одним актуальним напрямком роз‘яснювальної роботи для податківців Нетішина є останні законодавці зміни, пов‘язані із введенням карантину щодо запобігання покиненню COVID-19. З-поміж найбільш запитуваних тем - перенесення термінів деклараційної кампанії до 1 липня та відтермінування запровадження електронних РРО, мораторій на проведення значної частини перевірок і незастосування штрафних санкцій, звільнення від нарахування та плати за землю, нерухоме майно, обчислення та сплати ЄСВ.
Також заповнюється й така інформаційна ніша, як консультації по ставках податків та зборів, оподаткування готівкових коштів, ліцензування підакцизної групи товарів. Тобто сьогодні чимало важливих питань цікавлять підприємницьку спільноту міста енергетиків, і на кожне з них потрібно дати відповідь.
За словами старшого державного інспектора сектору обслуговування платників Славутського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Віти Венгерець, сьогодні бізнес потребує системної податкової підтримки у сервісному обслуговуванні. І професійно налагоджена дистанційна робота дає можливість убезпечити і платників податків, і податківців від можливого зараження інфекційними захворюваннями.
«Спілкуючись з людьми в on-line форматі у першу чергу прагну до того, аби було розуміння питання, яке обговорюється з точки зору знання законодавства і застосування його норм на практиці. Це важливо, адже карантинні заходи закінчаться, а здоровий бізнес потрібен громаді міста і країні завжди. Це аксіома», - розповіла податківець.