Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працюємо дистанційно: на Славутчині податкова убезпечує платників від поширення COVID-19

опубліковано 27 березня 2020 о 12:22

Фахівці Славутського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області, запровадивши системну дистанційну роботу з платниками податків, продовжують виконувати свої посадові обов’язки і упереджувати поширення коронавірусу COVID-19 серед представників бізнесу і територіальної громади.
«Через загрозу розповсюдження короновіручу COVID-19 у територіальному управлінні ДПС посилено заходи безпеки. Для цього в першу чергу запроваджено дистанційний формат співпраці з платниками податків, який кожного робочого дня підтримується засобами телефонного та інтернет-зв‘язку. Ми також закликали платників податків усвідомити свою відповідальність у даній ситуації і разом з нами вжити заходів для того, щоб зберегти своє здоров’я та здоров’я своїх близьких. Відзначу, що підприємці і звичайні громадяни з розумінням поставились до обмежень, які введені на період карантину», - розповів начальник Славутського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Володимир Яремчук.
Як результат, лише у невідкладних випадках окремі славутчани здійснюють відвідування Центру обслуговування платників Славутської ДПІ. Загалом на період карантину встановлено тимчасовий режим роботи щодо прийому та обслуговування платників податків з 10 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв. з обідньою перервою та технічними перервами для санітарної обробки щогодини на 10–15 хвилин.
При цьому забезпечується чітке дотримання пропускного режиму та дистанції 1,5 метра один від одного та обов‘язково наголошується на тому, аби, при можливості, зайвий раз не відвідувати податкову, оскільки у першу чергу потрібно убезпечити усіх від загрози поширення коронавірусу.
Основне з навантаження випадає на роз‘яснення законодавчих новацій, у першу чергу тих, які стосуються діяльності фізичних осіб-підприємців на період карантинних заходів. З цим завданням успішно справляються начальник Славутської ДПІ Лариса Бондарчук та старший державний інспектор Лілія Андрущенко, які у кожному конкретному випадку дають відповіді на запитання: на кого, у який спосіб і на який термін поширюються податкові канікули.
Примітно, що славутські податківці, дбаючи про здоров‘я платників та своє здоров‘я, працюють у штатному режимі, забезпечуючи надходження до бюджету. Потрібно зауважити, що у бюджеті Хмельниччини кожна дев‘ята гривня надходить від бізнес-спільноти Славутчини.