Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Залишайся_Вдома З легальних доходів подоляни сплатили до бюджету майже 1 мільярд гривень ПДФО

опубліковано 23 березня 2020 о 11:39

На Хмельниччині завдяки найманим працівникам, котрі працюють легально, протягом січня – лютого 2020 року до бюджету надійшло 945 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Сума сплаченого ПДФО на 15 відсотків перевищує аналогічні показники минулого року, що в абсолютній сумі становить 123 мільйон гривень.
При цьому до місцевого бюджету надійшло 705 мільйонів гривень, державна скарбниця отримала 240 мільйонів гривень,
За даними Головного управління ДПС у Хмельницькій області, на сьогодні кількість найманих працівників становить 219 тисяч осіб. При цьому 194 тисячі найманих працівників обліковуються у категорії юридичних осіб, для понад 25 тисяч найманих працедавцями є фізичні особи – підприємці.
«Важливо, що представники соціально відповідального бізнесу, дбаючи про інтереси громади та її представників, підвищують оплату праці і збільшують кількість робочих місць. Працюючи за таким принципом, частина сплаченого ПДФО зараховується до місцевих бюджетів, питання офіційної зайнятості повинно бути пріоритетом і для органів місцевого самоврядування. Наразі, працюючи в умовах карантинних заходів, ми запровадили флешмоб #ЗалишайсяВдома, у форматі якого платники податків спілкуються з податковою службою дистанційно», - зауважив заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк.
Не менш важливий ресурс наповнення бюджету – залучення до декларування доходів громадянами. І тут також можна скористатися електронним форматом декларування доходів, що упередить зайві витрати часу та відповідатиме вимогам карантину, де у першу чергу потрібно дотримуватись нормативів самоізоляції та роботи у дистанційному форматі - наголошують в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області.
Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2020 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Важливо не лише правильно і своєчасно заповнити декларацію, але й скористатися електронним сервісом для її подачі.