Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представник Хмельниччини у Громадській раді при ДПС України захищатиме інтереси малого бізнесу

опубліковано 12 березня 2020 о 10:57

У Державній податковій службі України відбулось перше засідання нового складу Громадської ради при ДПС, у роботі якої маю честь працювати як представник Асоціації міст України та виконавчий директор Асоціації Хмельницький ринків, - повідомив член Громадської ради при ГУ ДПС у Хмельницькій області Олександр Сніховський.
Під час засідання були обрані керівні органи Громадської ради, а також затверджено для подальшої ефективної роботи п‘ять постійнодіючих комітетів.
Якщо такі комітети, як з питань прямих податків та з питань непрямих податків, перейшли з положення Громадської ради минулого скликання, то інші три стали новими, зокрема, з питань місцевих податків, з питань мікро- та малого підприємництва та з експертно-апеляційних питань.
Враховуючи важливість та актуальність на даному етапі проблематики місцевих податків, а також ситуацію в мікропідприємництві з проблематикою запровадження РРО, застосування «кешбеку» для СПД – «спрощенців», то створення зазначених комітетів - з питань місцевих податків та з питань мікро- та малого підприємництва шляхом рейтингового голосування стало важливим, потрібним фактором роботи Громадської ради при ДПС України.
Отже, у такий спосіб створені умови для того, щоб ретельно розглядати, вивчати на рівні консультативно-дорадчого органу при ДПС України ще на стадії розробки проблематику введення або не введення нових податків для підприємців – «спрощенців», а також оптимізувати оподаткування місцевих податків і зборів.
«Як представник Асоціації та один з ініціаторів створення саме цих двох комітетів при Громадській раді ДПС України, вирішив працювати у даних профільних комітетах, що дозволить активно захищати інтереси малого бізнесу на загальнодержавному рівні. Важливо, що маю досвід, а головне – безпосередній зв‘язок з підприємницьким середовищем Хмельниччини, тому позитивні результати обов‘язково будуть», - зазначив Олександр Сніховський.