Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами співбесід податківців з роботодавцями Хмельниччини бюджет отримав мільйони додаткових гривень у вигляді ПДФО та ЄСВ

опубліковано 20 листопада 2019 о 12:03

Протягом січня – жовтня 2019 року на Хмельниччині 598 керівників підприємств, які виплачували заробітну плату менше законодавчо встановленого мінімуму, заслухано на засіданнях спільних комісій при виконавчих комітетах міських рад та райдержадміністраціях.
Крім того керівників 641 підприємства заслухано на засіданнях робочих груп в органах ДПС. За результатами проведених заходів на 829 підприємствах підвищено рівень заробітної плати, і як результат, до бюджетів додатково надійшло 513 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 733 тисячі гривень єдиного внеску.
«Заходи передбачають забезпечення належного контролю за суб’єктами господарювання - юридичними та фізичними особами у царині виплати належного рівня заробітної плати та її легалізації. Саме тому й систематично проводяться заслуховування платників на засіданнях постійно діючих комісій при держадміністраціях, де з’ясовуються причини виплати заробітної плати нижче мінімальної, здійснюється індивідуальна роз’яснювальна робота, реалізовуються спільні заходи з органами місцевої влади, прокуратури та іншими контролюючими органами», - розповіла начальник управління податків та зборів з фізичних осіб ГУ ДПС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва.
Також аналогічна робота проводилась по суб’єктах господарювання – фізичних особах. З початку року 608 підприємців, які виплачували заробітну плату менше законодавчо встановленого мінімуму, заслухано на засіданнях спільних комісій при виконавчих комітетах міських рад та райдержадміністраціях, з 571 підприємцем проведено індивідуальну роботу в органах ДПС.
За результатами вжитих заходів 851 підприємцем підвищено рівень заробітної плати, до місцевих бюджетів додатково надійшло 430 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 628 тисяч гривень ЄСВ.
На думку податківців, питання якісного контролю з боку фахівців ДПС за рівнем заробітної плати має першочергове значення як для наповнення бюджету, так і забезпечення певного рівня соціальної стабільності.
«У питанні дотримання законодавства про працю, ми зосереджуємося на аналізі фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання з тим, щоб не допустити бюджетних втрат. До наших аргументів щодо повної легальної оплати праці цього року дослухалися понад 90 відсотків представників бізнесу, з якими ми спілкувалися», - підсумувала Оксана Дмитрієва.