Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На відновлення довкілля екоризикові підприємства Хмельниччини спрямували 22 мільйони гривень

опубліковано 22 жовтня 2019 о 10:33

За забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарської діяльності Хмельницької області впродовж дев‘яти місяців 2019 року перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 22 мільйони гривень екологічного податку.
Згідно розподілу коштів із загальної суми надходжень до місцевих бюджетів краю надійшло понад 12 мільйонів гривень екологічного податку. Індикатив виконано на 115 відсотків, таким чином додатково до завдання надійшла сума у півтора мільйона гривень.
Що стосується суб‘єктів господарювання, то на сьогодні в області платниками екологічного податку є понад дві тисячі юридичних та фізичних осіб. Сплата екологічного податку такими суб‘єктами господарювання є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. Відповідно ресурсні платежі в Україні окрім того, що є одним із сегментів дохідної частини бюджетів, використовуються у подальшому для здійснення державою природоохоронної та ресурсовідтворювальної діяльності.
«Турбота про навколишнє середовище, відповідно належне фінансування заходів природоохоронного характеру з бюджету – показник рівня розвитку суспільства. Приємно, що платники Хмельниччини, розуміючи важливість екологічної безпеки, своєчасно та в повному обсязі спрямовують передбачені законом кошти до бюджетів. Саме сплачений екологічний податок – це основне джерело фінансування програм з охорони довкілля», - наголошує в.о. начальника ГУ ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук.
Також нагадуємо, що порядок визначення об’єкта оподаткування, нарахування та сплати екологічного податку визначено розділом VIII Податкового кодексу України.