Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від торгівлі підакцизними товарами місцеві бюджети Хмельниччини поповнилися на 80 мільйонів гривень

опубліковано 27 вересня 2019 о 11:01

На Хмельниччині власниками ліцензій на виробництво, оптової та роздрібної торгівлі спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольними напоями та тютюновими виробами наразі є 2666 платників акцизного податку. Відповідно ліцензовано 4123 закладів торгівлі.
Надходження акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами за січень-серпень поточного року склали більш ніж 82 мільйони гривень. А це значить, що виконання доведеного індикативного показника забезпечено на 101,2 відсотки, тобто в розпорядження територіальних громад нашого краю надійшло понад один мільйон гривень більше, аніж в аналогічному періоді минулого року.
Окрім того, цьогоріч від плати за ліцензії на виробництво, оптової та роздрібної торгівлі спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольними напоями та тютюновими виробами надійшло 15,3 мільйонів гривень, а це на 905 тисяч гривень більше аніж в аналогічному періоді минулого року.
Проте, як зазначають в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, з початку року проведено 5 622 камеральних перевірок за результатами яких складено 264 акта. Відповідно до суб’єктів господарювання, платників акцизного податку, застосовано штрафні санкції за порушення податкового законодавства на суму понад 500 тисяч гривень, за результатами яких до казни надійшло 123,8 тисяч гривень.
Нагадаємо, що згідно з Податковим кодексом України суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, можуть провадити роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у разі наявності відповідної ліцензії.
Ліцензію можна отримати, звернувшись до Центру обслуговування платників з відповідною заявою та необхідними документами за місцем провадження суб’єктом господарської діяльності.