Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці за «круглим столом» обговорили законодавчі новації з активом Асоціації хмельницьких ринків

опубліковано 27 вересня 2019 о 11:00

Під егідою правління Асоціації хмельницьких ринків пройшла робоча зустріч представників цієї громадської організації з провідними фахівцями Головного управління ДПС в області, в ході якої обговорено податкові новації та шляхи подальшої співпраці.
Примітно, що податкову тему висвітлив у своєму виступі і народний депутат України Микола Стефанчук, який розповів про законодавчі новели із розширенням сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій, підкресливши при цьому, що представники малого бізнесу, які працюють на першій групі спрощеної системи оподаткування та дрібні сільськогосподарські товаровиробники, не будуть залучені до числа тих, кому належить застосовувати касові апарати.
Також народний обранець відзначив позитив у співпраці з громадською організацією «Асоціація хмельницьких ринків», підписавши з її очільниками Анатолієм Гуменюком та Олександром Сніховським Меморандум про співпрацю. Примітно, що народний депутат у подальшому опікуватиметься економічними інтересами міста та області, соціальним захистом жителів краю та наповнення місцевих бюджетів.
Чимало запитань та жваве обговорення в цілому викликали виступи у форматі «круглого стосу» представників податкової служби Хмельниччини начальника управління податків та зборів з фізичних осіб Оксани Дмитрієвої та заступника начальника відділу адміністрування податків з фізичних осіб Володимира Мороза. Йшлося про спрощення системи подання звітності підприємцями, зокрема, про таку законодавчу новація, як подання єдиного звіту з ЄСВ та ПДФО, можливість вибору спрощеної підприємницької діяльності за відповідною групою. а також про легалізацію трудової зайнятості.
Актуальну розмову активно підтримали депутати міської ради Лев Бірюк, Станіслав Мельник та Олександр Василишин, які надали чимало продуктивних пропозицій щодо створення комфортних умов ведення малого бізнесу та запропонували опрацювати їх у ході подальших робочих зустрічей та на засідань громадської ради при Державній податковій службі області.