Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Радіослухачів Городоччини проінформовано про ефективність використання електронних сервісів ДПС України

опубліковано 09 серпня 2024 о 09:42

Виступ начальника Городоцької ДПІ Наталії Хорошової по місцевому радіо 106,9 FM, під час якого було доведено інформацію до радіослухачів про ефективність використання електронних сервісів ДПС України. 

Зокрема, найбільш використовуваний сервіс «Електронний кабінет платника» дозволяє переглядати стан розрахунків з бюджетом та отримати оперативно довідку про стан розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за даними органів ДПС, не відвідуючи органу податкової служби. Наголошено на особливостях формування запиту про отримання такої довідки. 

Також, було звернемо увагу слухацької аудиторії на правильності заповнення реквізитів платіжних інструкцій, зокрема призначення платежу, та проінформовано про можливість використання платниками єдиного рахунку для розрахунків з бюджетом. 

Також, зазначено про можливість направлення засобами комунікаційного звʼязку заяви про повернення надміру/помилково сплачених коштів до бюджету та напрямки зарахування таких коштів. 

Зазначено, що повідомлення про наявність податкового боргу може надійти платнику в Електронному кабінеті, мобільному застосунку «Моя податкова» та чат боті InfoTAX. 

Крім того, Наталія Хорошова довела до відома до жителів м. Городок інформацію про можливість отримання податкових повідомлень - рішень з земельного податку безпосередньо в приміщенні Городоцької ДПІ. 

Окремо було наголошено про необхідність отримання громадянами фіскальних чеків при покупці підакцизних товарів, зокрема алкоголю, з метою спрямування  продавцем сум сплаченого покупцем акцизного податку до бюджету.