Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Красилівської ДПІ розповіли громадянам про сплату майнових податків

опубліковано 08 серпня 2024 о 14:28

Нещодавно фахівець Красилівської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Тетяна Денисюк на зустрічі з платниками податків розповіла про сплату громадянами податку на землю та електронні сервіси ДПС України.

Як зазначила посадовець, майнові податки фізичним особам нараховує податкова служба та до 1 липня направляє їм податкові повідомлення – рішення. Сплатити нараховані суми необхідно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення – рішення. Власники майна мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення такої звірки даних. 

Громадяни, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно та земельного податку  в меню «ЕК для громадян»/розділ «Загальна інформація про платника»/вкладка «Повідомлення про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР)» приватної частини Електронного кабінету. 

Під час спілкування Тетяна Денисюк звернула увагу присутніх на фунціонал Електронного кабінету платника, який дає можливість отримати необхідну податкову інформацію, подати звітність, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету, переглянути повідомлення про нарахування майнових податків, отримувати іншу необхідну для платників податків інформацію, а також порекомендувала використовувати мобільний застосунок «Моя податкова». 

Крім того, присутнім доведено інформацію про удосконалення процесів ведення обліку платежів та створення/удосконалення відповідних сервісів; новації у законодавстві, пов’язані зі сплатою/поверненням платежів, та їх практичне застосування; відкриття Казначейством бюджетних рахунків відповідно до змін у класифікації доходів бюджету та реквізити таких рахунків; порядок повернення платежів з бюджету; отримання Витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетами та сплати єдиного внеску; заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати бюджетних/небюджетних платежів; механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку.