Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснили красилівським платникам податків актуальні питання оподаткування

опубліковано 25 липня 2024 о 14:20

Начальник Красилівської державної податкової інспекції Олексій Шишин на постійній основі надає кваліфіковані консультації з питань оподаткування платникам, які відвідують податкову інспекцію.

Нещодавно на черговій зустрічі з платниками податків посадовець розповів про електронні сервіси ДПС України, застосування РРО та ПРРО суб’єктами господарювання, легалізацію зарплати. 

Керівник ДПІ наголосив присутнім на застосувані електронних сервісів ДПС України, зокрема «Електронного кабінету» та застосунку «Моя податкова». 

Зокрема ознайомив присутніх з можливостями мобільного додатку «Моя податкова», завдяки якому платники податків та громадяни мають можливість отримати необхідну податкову інформацію, подати звітність, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету, переглянути повідомлення про нарахування майнових податків. 

Крім того, наголосив на особливості застосування РРО та ПРРО суб’єктами господарювання, на відповідальності за невикористання РРО чи програмних РРО при проведенні розрахункових операцій. Також нагадав про обов’язкову видачу фіскальних чеків покупцям та необхідність застосування з 1 січня 2024 року платіжних терміналів суб’єктами господарювання у населених пунктах з чисельністю 5 тис.осіб та дотримання працедавцями трудового законодавства. 

Присутнім доведено інформацію про удосконалення процесів ведення обліку платежів та створення/удосконалення відповідних сервісів; новації у законодавстві, пов’язані зі сплатою/поверненням платежів, та їх практичне застосування; відкриття Казначейством бюджетних рахунків відповідно до змін у класифікації доходів бюджету та реквізити таких рахунків; порядок повернення платежів з бюджету; отримання Витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетами та сплати єдиного внеску; заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати бюджетних/небюджетних платежів; механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку. 

Наголосив роботодавцям на неприпустимість допуску до роботи працівників без офіційного оформлення, нагадали порядок оформлення працівників, а також звернув увагу на наслідки отримання зарплати в «конвертах».